koffiegek.nl    
 
Weblog koffiegek.nl
Thee
Zetwijze
Thee landen
Technieken
Evenementen
Accessoires
Overige
Servies
Contact koffiegek.nl

Dutch Tea Championship


Tip ons!

 

 

 
Dutch Cold, Cold Brew Coffee
Accessoires | 23-10-2014 | Martijn
Restaurant Vermeer wint de tweede Nederlandse Dilmah Real High Tea Challenge

De Tweede Nederlandse editie van de Real High Tea Challenge (RHTC) van het Sri Lankaanse theemerk Dilmah is gewonnen door Restaurant Vermeer in Amsterdam. Sommelier Wesley Schipper en Chef de Parti Vilmos Dohnal waren als

team verantwoordelijk voor de winnende gerechten. Zij ontvingen een gouden medaille en mogen volgend jaar strijden in de Global Real High Tea Challenge in Sri Lanka. Daarnaast maken ze een 7-daagse rondreis door het land van Dilmah’s herkomst. Ook DoubleTree by Hilton won goud, maar had net niet genoeg punten voor de hoofdprijs.

De teams gingen met elkaar de strijd aan in het Miele Inspirience Centre in Vianen. Restaurant Vermeer wist de jury te overtuigen met een eigentijdse ‘Typically Dutch High Tea’ met veel aandacht voor duurzame en lokale ingrediënten. Zo kwamen de honing, kleine groenten en specerijen uit hun eigen ‘urban garden’ en verwerkte ze onder meer duinbessen in de verrassende gerechten.

De internationale jury: Bernd Uber, Dilhan Fernando en Robert Schinkel, vond de kwaliteit van de gerechten zeer hoogwaardig. In alle high tea’s werd de veelzijdigheid van thee volop benadrukt in creatieve gerechten en smaakcombinaties. “Naast de hoge kwaliteit, viel dit jaar ook de aandacht voor lokale en duurzame ingrediënten op”, licht jurylid Robert Schinkel toe.

Ook de teams van Restaurant Grand Hotel Karel V en NH Grand Hotel Krasnapolsky namen een medaille naar huis. Zij wonnen op rij zilver en brons.

Tea Gastronomy

De Dilmah Real High Tea Challenge is een eigentijdse benadering van - en een zoektocht naar - de ultieme high tea. Internationale chefs worden uitgedaagd het product thee en de gastronomische mogelijkheden te verkennen, begrijpen en toe te passen. Het is de bedoeling thee zowel als ingrediënt (Tea Inspired Cuisine) als in food matches te gebruiken (Tea Pairing). De gerechten worden gecombineerd met pure thee, theecocktails en theemocktails (Tea Mixology).


Reageer op dit bericht >

 
Reacties koffiegek.nl

Op 03-01 om 07:21 uur schreef Will het volgende:
Volgens mij helpt Temoe Lawak tegen jeugdpuistjes ...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Op 25-10 om 09:22 uur schreef Cora het volgende:
Ook ik ben op zoek naar deze leuke theepotjes. Kunt u mij helpen aan een adres?...
Smart Tea Maker

Op 22-10 om 01:11 uur schreef Lonneke van der Wel het volgende:
Ook wij zijn al een tijdje opzoek naar de producent/ importeur. Zou u ons dit kunnen doorgeven?...
Smart Tea Maker

Op 20-07 om 06:45 uur schreef Emelie het volgende:
Ik ben ook op zoek naar jamu thee. Bij een toko gevraagd maar ze deed erg geheimzinnig en ze hadden het niet. Ik heb h...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Op 16-06 om 11:09 uur schreef marion pernot het volgende:
Hallo beste Ik heb je artikel gelezen over Jamu thee en ook dat je verder op zoek ging hiernaar. Ben je al wat wijzer ...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Koffiecentrale.nl
Maison Blanche Dael
Simon Levelt b.v.
Mokken Fabriek
Animo
Sponsor Koffiegek
Obatala Coffee
Koffiebekers bedrukken
Kaldi
Fleur de Café
Paardekooper
Offerte.nl
Rioba
WelkeGeraniums?
Koffie t Molentje
Urbanridez.com