koffiegek.nl    
 
Weblog koffiegek.nl
Thee
Zetwijze
Thee landen
Technieken
Evenementen
Accessoires
Overige
Servies
Contact koffiegek.nl

Dutch Tea Championship


Tip ons!

 

 

 
HipLok fietssloten
Thee | 12-07-2018 | Martijn
Wat gebruiken professionals voor het zetten van thee?

Het zetten van een goed kopje thee is een ware kunst. Iedereen heeft zo zijn eigen methoden: moet het water of de thee eerst in het kopje worden gedaan? Hoe lang moet de thee trekken? Dit zijn vooral persoonlijke voorkeuren. Voor professionals zijn er wel een aantal universele regels waar zij zich allemaal aan houden.

Kwalitatieve thee
Thee moet lekker smaken, en dat kan natuurlijk niet wanneer je geen kwaliteit in huis haalt. Echte verse losse thee smaakt voor veel professionals nog altijd beter dan voorverpakte theezakjes. Met deze theesoorten kan je ook experimenteren, waardoor je je eigen theesmaak ontwikkelt. Het nadeel is natuurlijk dat losse thee lastiger te serveren is dan de voorverpakte smaken. Voor welke optie je ook gaat: kies thee van de beste kwaliteit uit, want je proeft het verschil.

Goede apparatuur
Voor een warm kopje thee heb je niet veel meer nodig dan gekookt water. De meeste professionals gebruiken hier niet een simpele waterkoker voor. Er zijn namelijk moderne producten op de markt te vinden die ervoor zorgen dat er nog efficiënter gewerkt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een warmhouder met aftapkraan of een espressomachine die direct heet water in kan schenken. Het is belangrijk dat je deze apparatuur bij een erkende verkoper koopt, zoals horecarama.nl. Zo weet je namelijk zeker dat je kwaliteit in huis haalt en de beste kopjes thee kunt zetten.

Mooi servies
Het zetten van thee draait niet alleen maar om smaak. Ook de presentatie moet aan bepaalde eisen voldoen. Daarom focussen professionals zich ook op het uitzoeken van mooi servies dat bij de stijl van het café of restaurant past. Roestvrijstalen theepotten hebben een industrieel uiterlijk, terwijl er ook een model in een vrolijke kleur gebruikt kan worden. Klassieke theekopjes zorgen ervoor dat je je in Engeland waant. Professionals die van de moderne look houden, gaan juist voor stevige mokken of glazen. Een warmhouder met een waxinelichtje zorgt ervoor dat de theepot warm blijft nadat deze is geserveerd. Ook een mooie theedoos mag niet ontbreken.


Reageer op dit bericht >

 
Reacties koffiegek.nl

Op 03-01 om 07:21 uur schreef Will het volgende:
Volgens mij helpt Temoe Lawak tegen jeugdpuistjes ...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Op 25-10 om 09:22 uur schreef Cora het volgende:
Ook ik ben op zoek naar deze leuke theepotjes. Kunt u mij helpen aan een adres?...
Smart Tea Maker

Op 22-10 om 01:11 uur schreef Lonneke van der Wel het volgende:
Ook wij zijn al een tijdje opzoek naar de producent/ importeur. Zou u ons dit kunnen doorgeven?...
Smart Tea Maker

Op 20-07 om 06:45 uur schreef Emelie het volgende:
Ik ben ook op zoek naar jamu thee. Bij een toko gevraagd maar ze deed erg geheimzinnig en ze hadden het niet. Ik heb h...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Op 16-06 om 11:09 uur schreef marion pernot het volgende:
Hallo beste Ik heb je artikel gelezen over Jamu thee en ook dat je verder op zoek ging hiernaar. Ben je al wat wijzer ...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Mokken Fabriek
Kaldi
Obatala Coffee
Simon Levelt b.v.
Koffiebekers bedrukken
Sponsor Koffiegek
Urbanridez.com
Maison Blanche Dael
Offerte.nl
Koffie t Molentje
WelkeGeraniums?
Fleur de Café
Koffiecentrale.nl