koffiegek.nl    
 
Weblog koffiegek.nl
Thee
Zetwijze
Thee landen
Technieken
Evenementen
Accessoires
Overige
Servies
Contact koffiegek.nl

Dutch Tea Championship


Tip ons!

 

 

 
Thee | 02-01-2019 | Martijn
Theetrends 2019

Wat gaat het nieuwe jaar ons brengen op koffie- en theegebied? De inkopers van Simon Lévelt hebben 6 opkomende trends voor jou op een rijtje gezet. 

Puerh cake
Laat je niet misleiden door de naam. Puerh cake lijkt in de verste verte niet op de luchtige lekkernij die we graag bij onze koffie of thee nuttigen. Puerh is een gefermenteerde thee uit Yunnan die in cakevorm wordt geperst. Het fermentatieproces zorgt voor een unieke smaak en aroma. Fijne bijkomstigheid; hoe langer je de thee bewaart, des te beter de kwaliteit. Bij Simon Lévelt kun je terecht voor losse Puerh en binnenkort ook voor kleine cakejes.

Oolong thee
Vind je de stap naar Puerh nog iets te groot? Probeer dan eerst een Oolong. Deze thee is gedeeltelijk geoxideerd en zit daarom tussen groene thee (nauwelijks geoxideerd) en zwarte thee (volledig geoxideerd) in. Door te spelen met de oxidatietijd ontstaan er lichtere en donkerdere Oolongs, elk met hun eigen typerende smaak. Ben je op zoek naar een toegankelijke Oolong om mee te beginnen? Dan is de Ti Kuan Yin een goede keuze!

Verse kruiden
Een trend die al een tijdje loopt is het maken van thee met verse kruiden. Naast de traditionele munt winnen ook gember en kurkuma aan populariteit. Wel de smaak, niet de moeite? Dan is gedroogde kruidenthee een goed alternatief.

Home roasting 
Vorig jaar zagen we al een opmars in het zelf roosteren van koffie. Deze trend zet zich in 2019 voort. Daarnaast is er dit jaar meer aandacht voor bijzondere verwerkingsmethoden; denk aan unwashed en honey processed koffie, en zelfs aan dubbel gefermenteerde koffie of cold soul.

Experimenteren met zetmethoden 
Houd je van experimenteren? Dan kun je dit jaar je lol op. In 2019 worden de vaste zetadviezen losgelaten. Wil jij een espressokoffie uit de Aeropress? Of genieten van slow coffee uit de snelfilter? Het kan allemaal. Dit jaar bepaal jij de regels en test je jouw favoriete bonen op verschillende zetmethoden. 

(On)ontdekte koffieregio’s
In 2019 gaat de aandacht uit naar (on)ontdekte specialiteiten uit kleinere koffieregio’s. Voorbeelden zijn koffiesoorten uit Guji, Bench Maji, Kaffa en Limu (gelegen Ethiopië) en Huehuetenango (Guatemala).

Meer trends?
Kijk op https://www.simonlevelt.nl/blog/koffie-thee-trends-2019/


Reageer op dit bericht >

 
Reacties koffiegek.nl

Op 03-01 om 07:21 uur schreef Will het volgende:
Volgens mij helpt Temoe Lawak tegen jeugdpuistjes ...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Op 25-10 om 09:22 uur schreef Cora het volgende:
Ook ik ben op zoek naar deze leuke theepotjes. Kunt u mij helpen aan een adres?...
Smart Tea Maker

Op 22-10 om 01:11 uur schreef Lonneke van der Wel het volgende:
Ook wij zijn al een tijdje opzoek naar de producent/ importeur. Zou u ons dit kunnen doorgeven?...
Smart Tea Maker

Op 20-07 om 06:45 uur schreef Emelie het volgende:
Ik ben ook op zoek naar jamu thee. Bij een toko gevraagd maar ze deed erg geheimzinnig en ze hadden het niet. Ik heb h...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Op 16-06 om 11:09 uur schreef marion pernot het volgende:
Hallo beste Ik heb je artikel gelezen over Jamu thee en ook dat je verder op zoek ging hiernaar. Ben je al wat wijzer ...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Maison Blanche Dael
Kaldi
Sponsor Koffiegek
Simon Levelt b.v.
Koffiebekers bedrukken
Koffiecentrale.nl
Koffie t Molentje
Obatala Coffee
Mokken Fabriek
WelkeGeraniums?
Offerte.nl
Urbanridez.com
Fleur de Café