koffiegek.nl    
 
Weblog koffiegek.nl
Thee
Zetwijze
Thee landen
Technieken
Evenementen
Accessoires
Overige
Servies
Contact koffiegek.nl

Dutch Tea Championship


Tip ons!

 

 

 
Technieken | 20-03-2019 | Martijn
Hoe zetten professionals thee?

Natuurlijk is iedereen in staat om een kopje thee te zetten. Het ene kop thee is echter niet de andere en het zetten van een goed kopje is echt een kunst. Iedereen doet dit trouwens weer op een andere manier. Doe je bijvoorbeeld eerst het water of eerst de thee in het kopje? En hoelang laat je het trekken? De voorkeuren van mensen lopen hierbij uiteen. Toch zijn er voor professionals welk bepaalde regels die opgevolgd moeten worden.

Soort thee
Allereerst is de soort thee vaak van belang. Dat heeft namelijk heel veel invloed op de smaak. Natuurlijk zijn voorverpakte theezakjes veel gemakkelijker en goedkoper, maar professionals kiezen toch veel liever voor verse losse thee. Dat smaakt namelijk stukken beter. Bovendien stelt het je in staat om te kunnen experimenteren met verschillende smaken, waardoor je in principe je eigen theesmaak kunt ontwikkelen. Het vervelende is dat dit soms lastig te serveren is, al zijn daar ook wel oplossingen voor te vinden.

Apparatuur
Natuurlijk is niet alleen de thee zelf van groot belang wanneer je een lekker kopje wil zetten. Ook de apparatuur die je daarvoor gebruikt is erg belangrijk. De meeste professionals gebruiken namelijk de waterkoker die je bij veel mensen thuis ziet staan. Er zijn heel veel mooie en moderne producten op dit gebied te vinden. Daarmee is het maken van thee eenvoudiger en efficiënter. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een espressomachine die direct heet water schenkt of zelfs kranen die dat doen. Ook een warmhouder met aftapkraan behoort tot de mogelijkheden. Zorg er in ieder geval voor dat je de juiste kwaliteit in huis haalt. Dat doe je door bij een erkende zaak als horecatraders.com aan te kloppen.

Goed servies 
Om een heerlijk kopje thee echt helemaal af te maken, is de presentatie ook van groot belang. Professionals zullen daarom ook altijd mooi servies uitzoeken dat bij de stijl van het etablissement past. Je kunt daarbij kiezen uit heel veel verschillende stijlen. Bij een moderne look ga je voor stevige glazen of mokken en met een roestvrijstalen theepot ga je juist weer voor een industrieel uiterlijk. Wil je het geheel nog extra sfeer geven en tegelijkertijd de theepot warm houden? Kies dan voor een warmhouder met een waxinelichtje! Want het is natuurlijk ook wel zo fijn dat de thee ook gewoon warm blijft zodat het niet direct opgedronken hoeft te worden door de klanten.


Reageer op dit bericht >

 
Reacties koffiegek.nl

Op 03-01 om 07:21 uur schreef Will het volgende:
Volgens mij helpt Temoe Lawak tegen jeugdpuistjes ...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Op 25-10 om 09:22 uur schreef Cora het volgende:
Ook ik ben op zoek naar deze leuke theepotjes. Kunt u mij helpen aan een adres?...
Smart Tea Maker

Op 22-10 om 01:11 uur schreef Lonneke van der Wel het volgende:
Ook wij zijn al een tijdje opzoek naar de producent/ importeur. Zou u ons dit kunnen doorgeven?...
Smart Tea Maker

Op 20-07 om 06:45 uur schreef Emelie het volgende:
Ik ben ook op zoek naar jamu thee. Bij een toko gevraagd maar ze deed erg geheimzinnig en ze hadden het niet. Ik heb h...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Op 16-06 om 11:09 uur schreef marion pernot het volgende:
Hallo beste Ik heb je artikel gelezen over Jamu thee en ook dat je verder op zoek ging hiernaar. Ben je al wat wijzer ...
Jamu: de Indonesische heilzame Thee

Fleur de Café
Koffie t Molentje
Sponsor Koffiegek
Mokken Fabriek
Simon Levelt b.v.
Maison Blanche Dael
WelkeGeraniums?
Urbanridez.com
Koffiecentrale.nl
Obatala Coffee
Koffiebekers bedrukken
Kaldi
Offerte.nl